Imellem os af Mhairi McFarlane

Imellem os – Mhairi McFarlane

Reklame: anmeldereksemplar modtaget fra forlaget

Forfatter: Mhairi McFarlane
Forlag: HarperCollins Nordic
År: 2023
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Sidetal: 392
Genre: Romantik, chick-lit

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

I Imellem os følger vi Joe og Roisin, da de tager på weekendtur med deres gamle vennegruppe for at fejre fødselsdag, forlovelse og Joes spritnye krimidrama. Men som weekenden skrider frem, afsløres spændinger gruppens medlemmer imellem. Situationen tilspidser yderligere, da Roisin opdager, at de hemmeligheder, hun har betroet Joe, toner frem på skærmen i hans serie. Hvad nu, hvis det fiktive utroskab heller ikke er så fiktivt, når det kommer til stykket? Måske deres forhold slet ikke så godt, som hun troede?

Ligesom da jeg læste Vild med digkan jeg mærke, at jeg er ret begejstret med Mhairi McFarlanes måde at skrive på og hendes skildring af karaktererne. Og det, der særligt også tiltaler mig ved hendes bøger, er letheden i dem. De er så let skrevet, at man bare lader sig opsluge af handlingen og bliver revet med, så man glemmer tiden og slet ikke opdager, hvor langt man er kommet, før sidste side vendes.

Noget andet er også, som jeg har nævnt i min anden anmeldelse, at hendes bøger, selvom det er kærlighedsbøger, ikke kun rummer det. Det er ikke bare en romantisk fortælling om, hvordan hun fandt ham, men også en fortælling, der rummer langt mere. Især her i Imellem os, hvor Roisin også må finde hoved og hale i, hvad der er sandhed, og hvad der blot er en TV-serie, ligesom hun må finde sig selv, og hvad hun søger i et forhold.

Man har ikke svært ved at sætte sig ind i, hvordan Roisin har det, og selvom hun måske indimellem træffer nogle valg, man ikke selv har modet til at gøre, så virker det bare troværdigt for hendes karakter. Og det skyldes, at McFarlane er lykkedes med at skabe så autentisk og levende en karakter, at man lige kan se hende for sig. Dertil er mange af karaktererne lige så fint skildret, og dynamikken mellem Roisin og hendes to veninder er virkelig godt fortalt.

Ligesom i Vild med dig er der her i Imellem os et rigtig godt samspil mellem vores hovedkarakter og den mandlige interesse. Jeg vil ikke afsløre for meget her, da det vil spoile handlingen gevaldigt, men blot tilføje, at de virkelig klikker. Deres dialoger flyder og for mig at se, passer de bare virkelig godt sammen, for det hele virker bare naturligt, ligesom det skal være.

Jeg er altså endnu engang fan af McFarlane og synes virkelig, at Imellem os er værd at læse. Den er velskrevet, spændende og romantisk, uden at det bliver for sukkersødt. Og så var jeg godt underholdt fra start til slut.

Har du endnu ikke læst noget af Mhairi McFarlane, eller er du ligesom jeg fan af hendes bøger, kan jeg på det varmeste anbefale at læse Imellem os.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *