Den sorte hund af Elly Griffiths

Den sorte hund af Elly Griffiths

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Gads Forlag

Forfatter: Elly Griffiths
Forlag: Gads Forlag
År: 2023
Sider: 342
Sprog: Dansk
Original sprog: Engelsk
Genre: Krimi, spænding

Stjerner: ⭐⭐⭐ og 1/2

Den sorte hund gør en række amatørarkæologer et opsigtsvækkende fund, da de leder efter skatte på stranden i Norfolk. Her finder de nemlig ikke kun fund fra bronzealderen, men også et lig, og Nelson tror, der er tale om en druknet asylansøger. Det viser sig dog at være liget af en ung mand, der netop er blevet løsladt fra fængslet, og inden længe sker der endnu et dødsfald. Pludselig står Nelson over for ikke bare én, men to mistænkelige sager, og det varer da heller ikke længe, før Ruth endnu en gang bliver inddraget i efterforskningen.

Den sorte hund er 13. selvstændige bind i serien om Ruth Galloway og Nelson, og det er efterhånden ved at være svært at finde på noget at sige om bøgerne hver gang 😆 Ligesom de andre bøger i serien er her tale om en gedigen hyggekrimi af den helt rigtige slags, hvor man får lige dele efterforskning og karakterudvikling, og det er noget af det, der gør serien til noget helt specielt i mine øjne. 

Men jeg må også indrømme, at jeg efterhånden er nået til et punkt, hvor jeg føler, at nu er karakterernes historier ved at være godt udtømt, for det føles lidt, som om de er begyndt at stå i stampe, og tingene kører lidt rundt i ring. Jo, vi har forstået, at forholdet mellem Ruth og Nelson er kompliceret, og at det jo nok ender med, at han må træffe et valg, men nu begynder det også at blive en lille smule ensformigt. Jo, jeg vil gerne vide, hvad det ender med – vælger han Michelle eller Ruth? Eller træffer de valget for ham? Men jeg begynder langsomt at miste lidt af min tidligere investment i serien, fordi jeg føler, at det er det samme og det samme igen og igen. Lidt ligesom når ens yndlingsserie (fx Supernatural eller The Walking Dead), kører lidt for længe. Man vil gerne se, hvordan det slutter, men man er ikke helt lige så opslugt eller fanget som før.

Men det er jo nok et spørgsmål om smag og behag, og ser man bort fra min lille rant herover, er det bestemt ikke sådan, at Den sorte hund er dårlig. På ingen måde. Den fortsætter jo i samme stil som de andre med både spænding og drama. Og Griffiths skriver lige så godt som altid med en særlig lethed og evne til at skabe levende karakterer. Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg knuselsker Ruth og synes, at hun er en herlig karakter – for det gør jeg. Men derfor sidder jeg nu alligevel med følelsen af, at nu er det vist også ved at være på tide, at serien slutter. Og det gør den også inden så længe – for hvad jeg kan se, er der blot to bøger tilbage 😱

Hvis du er vild med de andre bøger i serien om Ruth og Nelson, er Den sorte hund bestemt en læseoplevelse værd. Og er du på udkig efter en ny hyggekrimi, hvor siderne nærmest vender sig selv, og hvor du ikke kan andet end holde af Ruth, Nelson og alle de andre rødder, bør du ikke snyde dig selv for Ruth Galloway-serien.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *