What If It’s Us af Becky Albertalli & Adam Silvera

Forfatter: Becky Albertalli & Adam Silvera
Forlag: Simon & Schuster
År: 2018
Sprog: engelsk
Sidetal: 433
Genre: YA, romance, LGBTQ+


Stjerner:⭐⭐⭐⭐⭐


Arthur er i New York over sommeren i praktik på det advokatfirma hans mor arbejder for. Han har hovedet i skyerne, men New York viser sig ikke helt at være så fortryllende, som han gik og drømte om. I hvert fald ikke før han møder en sød fyr på posthuset, en som viser sig også at være homoseksuel og som lige netop har slået op med sin kæreste. Er det skæbnen at de mødtes? Kan de finde hinanden igen? Eller er det bare Arthur, der gør det hele større end det i virkeligheden er?

What If It’s Us er en perfekt blanding mellem den storslåede kærlighedshistorie med romantik, mirakler og store gestusser og så den mere realistiske side af kærligheden – at alt ikke altid er perfekt og at universet ikke serverer ens fremtid og lykke på et sølvfad. Det passer også godt på de to forfatteres profiler. Becky Albertalli, der skriver de søde og glade kærlighedshistorier og Adam Silvera, der knuser alle læseres hjerter med tragedie efter tragedie. What If It’s Us rammer et fint midtpunkt.

Som en der har været i et langdistanceforhold, haft et break up, er blevet venner igen, for så i dag at være sammen på 8. år, føler jeg en hel del for Ben og Arthur. Det er ikke nemt, hverken at lykkes med eller at opgive helt. Jeg vil ikke afsløre, hvordan det går for Ben og Arthur, men jeg vil sige der er masser af humor, søde øjeblikke, drama og misforståelser, venskaber og kys. Og så mange referencer til Hamilton og Dear Evan Hansen! Hvis man ikke allerede har hørt soundtracksene, så gør man det nok på grund af Arthur.

Arthur var også den af de to jeg faldt for først. Han er sjov og sød og man hepper så meget på ham. Men Ben vinder altså også mit hjerte. Han er usikker på sig selv, sin fremtid og på universet. Men han er så god og fortjener en som Arthur, der kan minde ham om det.

Der er én bestemt sætning i bogen, som jeg synes opsummerer så fint, hvad den her roman handler om: ”I don’t know if we’re a love story or a story about love” – for den kan nemlig sagtens være begge dele.

– Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *