Skolens sande superhelte af Søren Lindal

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt af forfatteren


Forfatter: Søren Lindal
Forlag: Mellemgaard
År: 2019
Sprog: Dansk
Sidetal: 108
Genre: Børnebog, 9-13 år


Stjerner: ⭐⭐⭐ og en halv


Skolens sande superhelte er skrevet af Søren Lindal, som til dagligt arbejder som lærer på Hellebækskolen ved Helsingør. Nogle af de skæve personligheder han igennem årene som lærer er stødt på har inspireret denne bog. Målgruppen er 9-13 år, og bogen består af ti små historier, som hver især tager udgangspunkt i en elev (og én lærer), som på den ene eller anden måde er anderledes end de fleste, måske endda udenfor.

Da det er ti små fortællinger, er der ikke som sådan noget sammenhængende plot. Skolens sande superhelte er meget et portræt af personligheder og situationer i skolen. Vi møder alt fra mobberen til den mobbede, de seje og de kiksede, og moralen er sådan set, at de slet ikke er så forskellige igen. Hver kæmper med sit, og alle ønsker sådan set bare at være sig selv.

Jeg synes egentlig bogen har meget potentiale, men også at den vil for meget på samme tid. Det er næsten som at læse et resume til flere forskellige bøger, for de kunne sagtens udvides til lidt længere historier, hvis fokus blev holdt på én af eleverne ad gangen. På den måde kunne der også være mere plads til handling i den enkelte fortælling.

Karaktererne er helt klart bogens styrke, og man vil uden tvivl kunne genkende en del af dem fra sin egen skole/klasse. Bogen er positiv og omfavnende, og de fleste børn vil kunne spejle sig deri og forhåbentlig få lidt mere mod til at turde være dem, de er. Om det så er hidsigproppen, fodboldfreaken, den dygtige stille pige eller noget helt fjerde.

Sprogligt er der tempo på i form af korte sætninger, men samtidig trækkes visse dele ud, da fortælleren nærmest kører rundt om sig selv og gentager sig selv på flere og flere måder. Nogle af historierne tager derfor lidt tid om at komme i gang. Ellers er sproget let, og tonen varm og humoristisk.

– Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *