Kolde Timer af Michael Kousgaard

Reklame: Anmeldereksemplar tilsendt fra Forlaget Petunia


Forfatter: Michael Kousgaard
Forlag: Petunia
År: 2019
Sprog: Dansk
Format: E-bog
Genre: YA-gys, Novelle


Stjerner: ⭐⭐⭐ og en halv


“Nanna ville skrige. Forsøgte, men der kom ingen lyd ud. Hendes lunger var tomme for luft, og kun hæs damp lagde sig som røg i luften.”


Novellen handler om Nanna, der er flyttet ind i kælderen hos en ældre kvinde. En aften beslutter Nanna sig for en løbetur, men på den tur bliver hun vidne til en hændelse, der jager en skræk i hende. Hun gemmer sig i lejligheden, og timer senere bevæger hun sig endelig ud igen. Men det skulle hun aldrig have gjort.

Novellen skildrer Nannas tanker og handlinger på en realistisk måde, hvor man føler, man er til stede i rummet med hende. Det giver en helt anden form for indlevelse, som er rigtig god, når man læser gysere. Samtidig er historien medrivende og spændende, hvor uhyggen langsomt opbygges. Hvad er der med ham manden? Og finder han Nanna? Spørgsmål der besvares på overraskende vis.

Jeg vidste ikke helt, hvad jeg gik ind til med denne novelle, andet end at det var YA-gys. Slutningen overraskede mig, da jeg ikke havde gættet, hvad der egentlig foregik. Kolde Timer er et interessant tag på vampyrmyten, hvor vampyren ikke er en glitrende lækker fyr, men i stedet sådan som vampyren burde være.

Så er du på udkig efter en gyser, der kan læses af alle aldre, med en uhyggelig vampyr, kan jeg varmt anbefale denne novelle.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *