Lille toværelses med potentiale af Camilla Davidsson

67321316_491943368208487_985240294834307072_n

Reklame: Anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget Palatium Books

Forfatter: Camilla Davidsson
Forlag: Palatium Books
År: 2019
Sprog: Dansk
Originalsprog: Svensk
Sidetal: 325
Genre: Romantik, New Adult, Chick-Lit

Stjerner: ⭐⭐⭐ og en halv

Siden hun var begyndt at arbejde i banken, var hun konstant bagefter. Og af en eller anden grund blev hun så nedtrykt, når hun så de slidte tegninger og skitser.”

Sofia har styr på sit liv. Hun er kæreste med Oliver, har lige købt drømmelejligheden og arbejder hos en af Sveriges største banker. Jobbet er hårdt og stressende og efterlader ikke meget fritid, men det giver gode karrieremuligheder. Lejligheden er lidt dyr og trænger til en kærlig hånd, men har den helt rigtige placering. Og Oliver? Han er kedelig og ambitiøs, men har den helt rette baggrund i farens øjne. Da lejligheden skal renoveres, og håndværkeren Arvid træder ind i hendes liv, må Sofia tage sit liv op til revision. Arvid prikker til hende og stiller spørgsmålstegn ved hendes valg og det liv, hun lever, og Sofia begynder at overveje, om hun har valgt rigtigt. Ville det virkelig være så slemt, hvis hun lavede det, der gør hende glad?

Romanen skitserer ikke kun nogle interessante karakterer, men behandler også nogle store og tunge emner undervejs. Blandt andet emner om, at vi skal leve vores liv ud fra det, der gør os glade, og ikke efter hvad omgivelserne og andre tænker. Samtidig tager bogen også fat på depression og stress som følge af forventninger og arbejde, og hvor vigtigt det egentlig er at sige fra. Ofte er vi for dårlige til at sige fra i tide, men fortsætter med at klø på af frygt for konsekvenserne. Måske kan det ende med en fyring, eller også får vi ikke den forfremmelse, vi har drømt om. Af netop denne årsag er Sofia en utrolig realistisk karakter, idet hun fortsætter med at knokle hårdt på sit arbejde og sætte alt andet til side, på trods af at det er tydeligt, at hun er ved at knække sammen.
Jeg havde nemt ved at leve mig ind i Sofias karakter, og kunne da også genkende mig selv i nogle af hendes karaktertræk, hvilket blot forstærkede min indlevelse. Hun er en interessant karakter, der rummer meget mere end sin karriere.

Arvid er en skøn karakter på virkelig mange punkter, særligt fordi han er den dimentrale modsætning til Sofia (i hvert fald indtil man kommer mere under huden på dem begge to), der får skubbet lidt til hendes tilsyneladende perfekte overflade og får hende til at stoppe op. Han bliver således katalysator for handlingen og Sofias revision. Selvom Arvid er en skøn og meget omsorgsfuld karakter, syntes jeg dog også, at han til tider blev lidt for pågående. Hvilket for mig fik det hele til at blive en smule urealistisk. Interaktionen mellem Arvid og Sofia virker i starten utrolig uprofessionel, og som noget der ikke ville ske i virkeligheden. Særligt da han inviterer hende med til farfarens gård for at hjælpe med at rydde op efter at have kendt hende i meget kort tid.

Med det sagt, så kunne jeg godt lide historien. Der var ikke bare tale om endnu en romantisk chick-lit. Selvom det var forventeligt, at Sofia ville finde sammen med Arvid til sidst, så var vejen dertil overraskende og interessant. Samtidig havde historien også mere at byde på end bare kærlighed, blandt andet håndteringen af stress og at vælge det man brænder for. Det giver historien mere dybde, og det kunne jeg rigtig godt lide. Og så er der ingen tvivl om, at Camilla Davidsson kan skrive. Hun har et helt særligt tempo i sin skrivestil og udfolder sine karakterer på fineste vis.

Så hvis du er til chick-lit og dybde, foruden en masse kærlighed og skønne karakterer, så kan jeg anbefale Lille toværelses med potentiale.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *