Anmeldelse af Når jeg ser dig af Holly Miller

Når jeg ser dig af Holly Miller

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget Palatium Books

Forfatter: Holly Miller
Forlag: Palatium Books
År: 2020
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Sidetal: 417
Genre: Romantik

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Når jeg ser dig handler om Joel og Callie. For Joel er kærlighed ikke længere en mulighed, da hans drømme, om dem han elsker, altid bliver til virkelighed. Men da han møder Callie, bliver han mod sin egen forventning draget af hende, og der går ikke længe, før han må indse, at han ønsker mere end blot venskab. Men tør han at give sig helt hen til kærligheden vel vidende, at hvis han giver sit hjerte bort, kan det ende i smerte for dem begge? Og kan Callie leve med at kende sin egen skæbne, eller vil skæbnen skabe en kløft imellem dem? 

Puha. Her er virkelig tale om en bog, der sætter tankerne og ikke mindst tårekanalerne i gang! Jeg havde ikke regnet med at blive så emotionelt investeret i handlingen og karaktererne, og alligevel sad jeg tilbage med en tom følelse indeni og våde øjne, da jeg havde læst den færdig. Jeg vil helst ikke spoile for meget, så lad os i stedet hoppe videre til selve anmeldelsen af den.

Det tog mig godt nok noget tid at få den læst færdigt. Men det havde i højere grad noget at gøre med manglende læselyst, end at den ikke fangede mig. For det gjorde den – dog tog det også lidt længere for den at komme sådan rigtig under huden på mig. Til at starte med er jeg simpelthen nødt til at rose Holly Millers skrivestil. Den er let, billedlig og romantisk og har en helt særlig, smuk æstetik over sig, der nærmest er sådan lidt drømmende. Og det passer på en eller anden måde helt perfekt til historien.

Når jeg ser dig stiller det store spørgsmål, om hvordan du ville leve livet, hvis du vidste, hvordan det endte. Selvom det er trist, lidt melankolsk og gråvejrsagtigt, sniger en lille oase af solskin sig ind og bryder de lange skygger. Der er på en rigtig fin måde noget livsbekræftende over handlingen. Selvom du måske ved, hvordan det hele ender, handler det om at leve livet og få mest muligt ud af den tid, man har. Om ikke at lade sig bremse af visheden, og ikke mindst om at give slip og komme videre. Det er smukt, og det er rørende.

Både Joel og Callie er smukt skildret på hver deres måde, hvor man tydeligt får en fornemmelse af deres karakter. Hvordan Callie går med så mange drømme, men er bange for at tage springet, ligesom Joel holder sig selv tilbage fra rigtigt at leve livet, fordi han er bange for at elske. Problematikker, der er meget realistiske – selvom der dog er et twist på Joels situation, som lige tager den skridtet videre. Begge karakterer er så levende skildret, at de nærmest fremtræder som virkelige mennesker, man kunne møde på gaden.

 

Når jeg ser dig er både en utroligt smuk og sørgelig historie, der spiller på de helt rigtige elementer – og jeg kan kun anbefale dig at få den læst. 

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *