Julia & Jack af Anna Lönnqvist

Julia & Jack af Anna Lönnqvist

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget Palatium Books

Forfatter: Anna Lönnqvist
Forlag: Palatium Books
År: 2020
Sprog: Dansk
Originalsprog: Svensk
Sidetal: 316
Genre: Romantik

Stjerner: ⭐⭐⭐

Julia & Jack starter i New York, hvor Julia er på ferie med sin store kærlighed, som hun normalt ellers må stjæle sig til små øjeblikke med. Men i New York møder de pludselig hendes eks Jack og hans nye kæreste. Det sætter en lavine i gang, hvor Julia konfronteres med hendes drømme, og hvordan hun troede, fremtiden skulle være. Pludselig er der ingenting, der går som planlagt, og når tingene vendes på hovedet, hvad skal man så gøre?

Jeg er egentlig en smule splittet i min oplevelse af den her roman, og det afspejler antallet af stjerner også. For på den ene side indeholder bogen en masse gode ting, men på den anden side er der også bare noget, der i mine øjne trækker ned. Og derfor ender jeg også på de 3 stjerner.

Lad os starte ud med det gode.

Først og fremmest er her tale om en virkelig fin kærlighedshistorie. Om hvordan to mennesker, der lod en hemmelighed komme imellem sig, alligevel finder hinanden efter flere år. Hvordan ægte kærlighed og den, der er som skabt for en, kan overvinde alt. Det er romantisk, rosenrødt og måske en lille smule kliché, men det er helt okay. For det kan altså også noget nogle gange.

Dertil kommer også, at både Julia og Jack er to interessante karakterer, der rummer meget mere end ved første øjekast. Undervejs følger vi Julia og får lov til at komme helt under huden på hende. Vi hører hendes tanker, mærker hendes følelser og drømmer hendes drømme. Det gør bare, at hendes karakter står stjerneklar for læseren. I Julia & Jack møder vi naturligvis også andre karakterer, og selvom hendes søster, Petra, også fortæller et par kapitler, så fungerer de øvrige karakterer som bipersoner, der driver plottet fremad.

Julia & Jack er en velskrevet fortælling, hvor der faktisk når at ske en hel masse på ganske kort tid. Alt sammen noget der kun er med til at bidrage til Julias udvikling undervejs. Men når alt dette så er sagt, var der desværre også bare nogle ting, som trak ned.

Personligt syntes jeg, at fortællingen var ret lang tid om at komme i gang. Dette kan selvfølgelig bare være mig, der er længe om at blive fanget. På bagsiden af bogen nævnes der noget om en hemmelighed, som kan risikere at ødelægge alt. Jeg forventede, at denne hemmelighed ville fylde meget i handlingen, men den får i sidste ende ikke meget plads til udfoldelse. Og det, synes jeg, er synd. Hemmeligheden bliver først afsløret langt inde i handlingen og føles derfor lidt som en sidebemærkning, der ikke helt får den forventede indflydelse.

Dertil kommer også det usagte mellem Julia og Jack, som ligeledes afsløres ret sent i handlingen. I min optik måtte begge hemmeligheder gerne have haft langt mere taletid. I stedet er der en masse “udenomssnak”, som i princippet godt kunne have været skåret fra for at give en mere stringent og ligetil historie.

Men selvom romanen ikke befinder sig i min top 5, så er Julia & Jack stadig en sød og ret så fin kærlighedsroman på både godt og ondt.

– Camilla