Holdt for nar af Harlan Coben

Forfatter: Harlan Coben
Forlag: Gads Forlag
År: 2016
Originalsprog: Engelsk
Sprog: Dansk
Sidetal: 330
Genre: Krimi, Thriller, Mystik


Stjerner:⭐⭐⭐⭐


Døden følger dig, Maya.”


Jeg tror efterhånden, at Harlan Coben er en af de forfattere, der fylder mest på bogreolen, foruden Stephen King. Jeg er vild med hans thrillers, og hvordan han får opbygget sine plots og karakterer. Når jeg sætter mig med en Coben roman, er jeg sikker på en pageturner.

Holdt for nar handler om ekssoldaten Maya, hvis mand er død. Få måneder forinden døde hendes søster. Begge myrdet. Maya er nu alene med sin datter, og en dag da hun gennemgår sit nanny cam, ser hun noget, der får hende til at stille spørgsmålstegn ved sin mands død. Hun begynder at efterforske nærmere, og selvom der umiddelbart ikke var nogen sammenhæng mellem søsteren og mandens død, viser det sig, at mordene har mere tilfælles, end hun først antog. De to vigtigste personer i hendes liv havde hemmeligheder for hende, og pludselig hvirvles Maya ind i en hæsblæsende jagt efter sandheden.

Coben har endnu en gang skrevet en pageturner, der river læseren med lige fra starten af. Plottet er kompleks og knivskarpt, hvor man drages med ind i Mayas afdækning af familiens hemmeligheder. Der sker meget, og meget afsløres, før man når til de sidste sider, hvor alle hemmeligheder er kortlagt.  Plottet er virkelig spændende, og siderne forsvinder mellem hænderne på en. Bogen er velskrevet og holder læseren fast, mens man drages ind i et univers, hvor temaer som skyldfølelse og tillid udforskes.

Min eneste anke ved denne er, at jeg ikke er helt solgt i forhold til Maya. Der er ikke meget udvikling, og samtidig virker hun ret følelseskold i situationer, hvor hun ikke burde være det. Egentlig giver det god mening, at hun skulle have så meget kontrol over sig selv og sine følelser, men det virker bare ikke helt for mig. Som nævnt er der heller ikke meget karakterudvikling, og det savnede jeg faktisk også lidt. Man skulle jo tro, at hun løbende ville udvikle sig og reagere på afsløringerne, men det virker ikke sådan. Jeg synes, det er ærgerligt. For Coben er en fantastisk plotmager og skriver levende og engageret, så læseren rives med, og siderne vender sig selv. Hans karakterer plejer at ramme plet hos mig, men denne gang var det bare ikke helt tilfældet.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *