Noget om Grace af Carey Heywood

Reklame: Anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget Palatium Books


Forfatter: Carey Heywood
Forlag: Palatium Books
År: 2019
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Sidetal: 261
Genre: Romantik, New Adult


Stjerner: ⭐⭐⭐⭐


“”Er det her virkeligt?””


Bogen handler om Grace, der troede fuldt og fast på, at Jon var manden i hendes liv. Men efter han blev arbejdsløs, er hun begyndt at tvivle, og livet er ikke længere en fornøjelse, sådan som det var førhen. Det er dog ikke noget, Grace vil indrømme, og derfor går hun med på at leve et liv styret af Jons humør. For det må da igen blive det samme som før, ikke? Da der en dag lander et brev i postkassen fra én, der slet ikke burde være i live, vendes der op og ned på hendes liv, og Grace begiver sig ud på en rejse, der sender hende gennem sorgens fem faser: benægtelse, vrede, forhandling, depression og accept.

Jeg har endnu en gang forsøgt mig med den romantiske genre, og det er altid nervepirrende og spændende på en og samme tid at give sig i kast med noget, man normalt ikke læser. Denne gang blev jeg positivt overrasket, og faktisk er Noget om Grace den bedste, jeg endnu har læst. Men hvorfor?


SPROG

system af ord, deres mundtlige og skriftlige udtryk og måde at kombineres på […]
– Den Danske Ordbog

For det første er Carey Heywoods måde at skrive på utrolig let og med den rette mængde af sødme, uden at blive for meget. Sproget er letlæseligt, ligetil og meget realistisk, og skrivestilen suger hurtigt læseren ind i fortællingen. Man lever sig ind i historien og i følelserne hos hver karakter, hvilket også gør det meget emotionelt. I takt med at Grace ryger på en rutsjebanetur gennem sorgens fem faser, tager hun fint læseren med på tur.


PLOT

den centrale handling i en roman
– Den Danske Ordbog

Plottet er virkelig velfungerende, og der bindes en fin sløje på hele fortællingen til sidst med den lykkelige slutning. Måden, hvorpå bogen er bygget op omkring de fem faser, fungerer rigtig fint, og så er indholdet relevant. Der er tale om en flot realistisk skildring af Graces oplevelser og hendes reaktioner, og jeg tror, mange vil kunne nikke genkendende til de faser, hun gennemgår. Hvordan hun hele tiden håber på, at tingene bliver det samme som før, og hvordan hun stiltiende indretter sig Jons lune. Samtidig viser plottet også, hvor svært det kan være at give slip og prøve noget nyt i et forsøg på at finde glæden igen, og muligvis også lykken.
Historien er spændende og medrivende, og som læser havde jeg ikke svært ved at leve mig ind i fortællingen. Til trods for at emnet på sin vis er en smule tungt, fremstår plottet på ingen måde tungt, men er i stedet let og frisk. Dog ikke uden at have en vis tyngde, for det er trods alt en realistisk problemstilling, der omtales.


KARAKTERER

person i et fiktionsværk, fx en film eller en roman
– Den Danske Ordbog

Vender vi blikket mod karaktererne i romanen, må jeg igen påpege den realistiske skildring af personerne, deres personlighed og tanker. De har hver og en en psykologisk dybde, der gør dem til runde og levende karakterer, man hurtigt lever sig ind i og kommer under huden på. Grace er en flot skildret karakter, der viser, at nogle gange er man nødt til at tage springet og være sin egen lykkes smed. På både godt og ondt. Hendes stille styrke og søde væsen gør hende til en elskværdig karakter, som man hurtigt kommer til at holde af og ønske det bedste for. Hun er en smuk karakter, der på trods af en kort historie alligevel når at udvikle sig rigtig meget og blive til en stærk kvinde, der kæmper for det, hun gerne vil have. Og hendes rejse var spændende at følge med i.

Og Ryan? Han er en drøm. Han giver Grace den tid, hun har brug for, er der for hende og fremstår som et virkelig godt menneske og en rigtig gentleman. Og så gør det da ikke noget, at han ser godt ud – ja ja, det er fiktion, men seriøst? Hvor kan jeg finde ham henne? 😆


KONKLUSION

opfattelse, konstatering el. lign. der følger af de foreliggende omstændigheder eller af en række overvejelser
– Den Danske Ordbog

Noget om Grace er en hudløst ærlig og følelsesmæssig skildring af en ung kvinde, der gerne vil finde det i livet, som vi alle drømmer om: familie, kærlighed og lykke. Og hvordan vi nogle gange er nødt til at træffe nogle svære valg for at få det til at ske. Historien er drysset med den rette mængde sødme og realisme. Carey Heywood har formået at åbne lidt op for min romantiske side og dermed fået sig en ny læser. Romanen er skøn læsning her i sommervarmen, og jeg glæder mig til at læse mere fra Heywoods hånd.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *