Manden der glemte sig selv af K. B. Assenholm

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt af forfatteren


Forfatter: K. B. Assenholm
Forlag: Books on demand
År: 2019
Sprog: Dansk
Sidetal: 137
Genre: Humor


Stjerner: ⭐⭐


Arne er en ret almindelig mand. Han har et almindeligt job, han har en kone og tre børn, han har en plat humor og en umættelig trang til hotdogs og søde sager. Men han har også en hemmelighed. I sin fritid gør han lokalområdet mere sikkert som helten BatArne.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige om den her bog. Det er meningen, den skal være humoristisk, men jeg fandt den ikke særlig morsom. For det meste var den bare plat. Men humor er subjektivt, så derfor er det svært at bedømme den. Hvis du er til pruttejokes og plat far humor, kan det da godt være, at den her bog er noget for dig. Men jeg begyndte ret hurtigt at blive træt af det. Træt af Arne, der ofte virker ret selvcentreret, til trods for at han jo netop prøver på at hjælpe til som superhelt.

Handlingen følger Arne, der har det her hemmelige alter ego, som egentlig bare er ham selv i et flagermuskostume, der jagter, hvad han tror er forbrydere. Han elsker også at fyre dårlige jokes af og at fyre medarbejdere som en dårlig joke. Både for-sjov-fyringen og mordet af en kat var øjeblikke, hvor jeg stærkt overvejede om folk med så dårlig humor virkelig eksisterer. I løbet af historien går det da også mere og mere op for Arne, hvor underlig han er. Det er sgu ikke normalt at klæde sig ud og jagte romkugletyve, mens man lyver overfor konen om, hvor man har været. Arne har nok lidt en midtvejskrise egentligt. En meget mærkelig en af slagsen.

Der er ikke så meget at sige om karaktererne, da Arne er den eneste, der har noget karakter. De andre er bare kone eller barn eller kollega eller nabo. Der er ikke rigtig nogen dybde i dem, men bogen handler jo også om Arne og er kun på 137 sider. Der kommer åbenbart en efterfølger, men hvad den skal handle om, er mig en gåde.

Manden der glemte sig selv er ikke lige en bog for mig, men måske for dig, hvis du bare gerne vil have en kort, letlæst og (muligvis?) sjov læseoplevelse om en midaldrende mand, der leger helt i sin fritid og synes, pruttepuder er noget af det sjoveste, der findes.

– Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *