Hjerter, strenge og andre ting der kan gå i stykker af Jacqueline Firkins

 Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget Palatium Books


Forfatter: Jacqueline Firkins
Forlag: Palatium Books
År: 2019
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Sidetal: 373
Genre: Romantik, Chick-Lit, YA.


Stjerner: ⭐⭐⭐ og en halv


“Forelskelser var seriøst noget møg, og de havde chokerende meget magt over en.”


Bogen handler om 17-årige Edie, der det sidste år inden college skal bo hos sin familie i Mansfield. Stedet, hvor rige familier og forkælede børn bor. Hendes kusiner gør det til deres projekt at give Edie en Askepot-makeover og finde prinsen på den hvide hest til hende. Edie vil hellere fokusere på lektier og at komme på college, men lader sig alligevel overtale. Da hun igen støder på nabodrengen/barndomskæresten, blomstrer forelskelsen op, og for at gøre det hele værre dukker hjerteknuseren Henry også op og fanger hendes opmærksomhed. Edie ser sig fanget mellem de to drenge og vil gøre alt for, at det ikke er hendes hjerte, der bliver knust.

Hjerter, strenge og andre ting der kan gå i stykker er en af de lidt mere cheesy og klichéfyldte kærlighedsbøger, jeg har læst i år. Det gælder både i forhold til trekantsdramaet og nogle af de oplevelser og situationer, som Edie undervejs befinder sig i. På trods heraf er den alligevel en smule overraskende til sidst, hvor Edie skal vælge mellem bad boy/hjerteknuser Henry og den søde/ranglede/lidt nørdede nabodreng Sebastian.

Bogen behandler nogle klassiske teenageproblemer såsom usikkerhed, jalousi, perfekthedskultur og isolation. Dette er ikke kun emner, som behandles gennem Edie, men som også går igen i nogle af bogens andre karakterer. Eksempelvis de to kusiner Maria og Julia, der har så travlt med at gå i det rigtige tøj og have den rette kæreste m.m. Især Edie kæmper med følelsen af usikkerhed og isolation som følge af, at hun ikke ligefrem passer ind i den polerede verden i Mansfield. Behandlingen af disse emner bliver på intet tidspunkt for tungt og deprimerende, men behandles i stedet på en fin måde med lige dele humor og drama.

Som en helt klassisk ungdomsroman om kærlighed, er der selvfølgelig også antagonister og bump på vejen i denne. Den helt store antagonist er uden tvivl Sebastians kæreste Claire, der kæmper med næb og kløer for at holde Edie udenfor. På samme tid lykkes det forfatteren at vise, hvor ofte vi gemmer vores usikkerheder væk bag en maske af selvsikkerhed. En maske, der nemt kan krakelere.
I takt med at plottet udfoldes, sker der også en udvikling med karaktererne. Vi ser ikke kun Edie udvikle sig og blive mere sikker på sig selv og sin kunnen, men især også Sebastian udvikler sig. Vi erfarer, at han gerne vil gå en anden vej, end hvad der forventes af ham, men han tør ikke at sige noget til sine forældre og vælger i stedet at negligere den del af sig selv for at kunne leve op til forventningerne og den herskende perfekthedskultur. Hen mod slutningen er han ligeledes blevet mere selvsikker.

Sproget er dejligt let med et medrivende og flydende plot, der lever op til det, der forventes af det. Grunden til, at jeg lander på 3,5 stjerner, er, at historien måske bliver en lille smule forudsigelig (selvom slutningen overrasker en smule) og cheesy til mig. Det er lidt for klichefyldt og klassisk trekantsdrama til helt at trække anmeldelsen op på flere stjerner. Men hvis du er til søde og humoristiske kærlighedshistorier, er Hjerter, strenge og andre ting der kan gå i stykker lige noget for dig.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *