Tolv uger med dig af Johanna Schreiber anmeldelse

Tolv uger med dig af Johanna Schreiber

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget Palatium Books

Forfatter: Johanna Schreiber
Forlag: Palatium Books
År: 2021
Sprog: Dansk
Originalsprog: Svensk
Sidetal: 344
Genre:  Romantik

Stjerner: ⭐⭐⭐

Tolv uger med dig møder vi Jacob og Linnea. To vidt forskellige mennesker, der møder hinanden til et bryllup. Efter en hed nat sammen regner de ikke med at se hinanden igen, men en positiv graviditetstest vil det anderledes, og de to beslutter sig for at flytte sammen i tolv uger og se, om de kan fungere som par, og hvorvidt de skal beholde eller have fjernet barnet. Det bliver hurtigt noget af en omvæltning for dem begge to – kan de fungere sammen på trods af deres forskelligheder? 

Hvis vi starter med det positive, så er der tale om en helt særlig og meget let skrivestil, som både er levende og fængende. Der er godt med detaljer og rigtig gode personbeskrivelser, der alt sammen er med til at skabe en indlevelsesrig og medrivende fortælling. De forskellige karakterer i bogen har nemlig masser af personlighed, der skinner tydeligt igennem. Og så er det da også en spændende historie at følge med i – særligt i forhold til, hvordan Linnea og Jacob lader hver deres forskelligheder komplimentere, men især også udfordre hinanden. Man kan ikke undgå at undre sig over, om de overhovedet kan komme til at fungere sammen, når de er så forskellige, som de er.

Der sker forholdsvis en del, selvom handlingen egentlig er centreret omkring Linnea og Jacob og det “begyndende” forhold mellem dem. Disse udenomshandlinger er blot med til at understøtte det, det hele handler om – nemlig om de kan blive et par. 

Derudover synes jeg også, at Tolv uger med dig tager fat på nogle vigtige problemstillinger blandt andet i forbindelse med abort og lidt hele ideen om, at det “rigtige” er at få børn.

Hvis vi tager fat på det mindre gode, så er min største anke nok, at Linnea og Jacob godt kan virke en smule karikeret og stereotype i forhold til, at de hver især repræsenterer en bestemt karakter med specifikke karaktertræk. Det bliver i mine øjne på en måde måske lidt opstillet. De er så forskellige, som overhovedet muligt, og det kunne måske sagtens have været nedtonet lidt uden at miste hele spørgsmålet omkring, hvorvidt deres forskelligheder ville være en hindring for et forhold.

Og så tror jeg måske også, at jeg har lidt svært ved hele præmissen. At de beslutter sig for at bo sammen i de tolv uger, hvor de stadig har mulighed for at få foretaget en abort, for at se, om de kan sammen. Men det kan godt være, det bare er mig 😆

 

Tolv uger med dig er fyldt med følelser, forskelligheder og svære valg, der har stor betydning. Selvom jeg ikke er helt blæst bagover af bogen, så synes jeg stadig, at den har noget at byde på. Og så er den da rigtig god at læse her i sommervarmen, hvis du mangler lidt let, romantisk læsning.

– Camilla

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *