Det begyndte i en elevator af Jasmine Guillory

Det begyndte i en elevator af Jasmine Guillory

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget Palatium Books

Forfatter: Jasmine Guillory
Forlag: Palatium Books
År: 2021
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Sidetal: 318
Genre: Romantik, chick-lit

Stjerner: ⭐⭐⭐

Det begyndte i en elevator møder vi Alexa, der arbejder som borgmesterens personalechef. En aften, på vej til at besøge sin søster, strander hun i elevatoren sammen med lægen, Drew. Inden de begge har set sig om, er Alexa blevet hans date til brylluppet mellem hans bedste ven og ekskæreste. Hvad de begge troede skulle være en engangsforestilling udvikler sig hurtigt til meget mere, end de havde regnet med. Men vil det kunne fungere, når de bor i hver sin delstat? 

Vi bliver i Det begyndte i en elevator præsenteret for to ret interessante karakterer, som, jeg synes, har en del at byde på. Både Alexa og Drew er spændende at følge og få et dybere indblik i. De byder på hver deres styrker og svagheder, og det fungerer samtidig rigtig godt, at historien fortælles skiftevis fra enten Alexa eller Drews synspunnkt. Dette giver nemlig en langt større forståelse for begge karakterer, og hver der driver dem hver især.  Det kan måske blive en smule karikeret undervejs, når Alexa tvivler på Drews følelser for hende, fordi hun selv synes, at hun har lidt for meget på sidebenene. Eller kommentarerne i forhold til, at hun til brylluppet og i Drews vennekreds er den eneste farvede. Også Drews forhold til at være forelsket og have en kæreste kan med tiden synes en lille smule for meget, for selvom han prøver at overbevise sig selv om det modsatte, så er det tydeligt for alle omkring ham og for læseren, at han er mere end bare glad for Alexa.

Tager vi fat på selve plottet, så synes jeg, at det som udgangspunkt fungerer ganske fint. Det er interessant at følge udviklingen i deres forhold, der hurtigt bevæger sig fra at være en “one time thing” til en fast del af deres weekender, indtil de begge indser, at det skal være dem. Og som det klassiske kærlighedsplot, så opstår der da også hen mod slutningen af bogen en konflikt, som adskiller Alexa og Drew. Noget af det, jeg måske havde det lidt svært ved ved plottet, var sexscenerne. Ikke fordi jeg bryder mig så meget om at læse om dette, men jeg syntes alligevel, at det virkede lidt underligt skrevet. Ved hver enkelt scene lægges der op til sex, hvorefter selve scenen springes over, og i stedet fortælles der om bagefter. Det kan godt være, det bare er mig her, men det virkede på en måde “klippet ud” på en mærkelig måde. 

 

Dette til trods så kan jeg anbefale Det begyndte i en elevator, hvis du leder efter lidt romantik at læse her i sommervarmen.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *