Sensommerjagt af Anders de la Motte

Sensommerjagt af Anders de la Motte

Reklame: gave modtaget fra forlaget Modtryk

Forfatter: Anders de la Motte
Forlag: Modtryk
År: 2019
Sprog: Dansk
Originalsprog: Svensk
Sidetal: 379
Genre: Krimi, Spænding

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

Sensommerjagt starter i 1983, hvor en femårig dreng forsvinder, og på trods af den længerevarende og storstilede eftersøgning lykkes det hverken for politiet eller lokalbefolkningen at finde drengen. 20 år senere møder vi drengens søster, der arbejder som sorgterapeut og stadig er tydeligt mærket af hændelsen. Da en yngre mand en dag dukker op til gruppeterapien og pludselig fortæller om den 20 år gamle forsvindingssag, rives hun med tilbage til fortiden og vender hjem for at grave videre i sagen og finde ud af, hvad der skete den gang for mange år siden.

Okay. Jeg ved godt, at det har taget mig lidt tid at få læst Anders de la Mottes debutroman, men jeg må så også sige, at den har været ventetiden værd. Det var en af de første bøger,  jeg kastede mig over i sommerferien, og på en virkelig varm sommerdag liggende udenfor slugte jeg side efter side, til bogen var læst. Og det var noget af en læseoplevelse.

Først og fremmest er Sensommerjagt en utroligt spændende krimi, der fanger lige fra første side. Måske har det noget at gøre med, hvordan vi følger den femårige Billy på hans færd lige op til, at han forsvinder, og hvordan det går rent ind. Måske handler det om, at de la Motte bare kan et eller andet med ord, der frembringer den helt rette stemning. Og måske er det i virkeligheden en blanding af begge dele. Uanset hvad så holdt bogen mig i et jerngreb, til sidste side var vendt, og hvordan det hele hang sammen, var afsløret. Og det er virkelig godt skruet sammen – jeg havde i hvert fald ikke set dén slutning komme!

Romanen veksler imellem fortiden tilbage i 1983 og nutiden 20 senere, og det fungerer rigtig godt med de her spring i tiden. Hvor hvert kapitel efterlader små cliffhangers og twists, der blot er med til at opbygge spændingen yderligere og gøre den svær at lægge fra sig.

Derudover så møder vi i Sensommerjagt nogle virkelig interessante og dybe karakterer, der hver har deres at slås med. Særligt Veronica, der på nærværende og autentisk vis fortæller historien om, hvordan sådan en hændelse stadig kan påvirke så mange år efter, og hvad det vil sige at være vokset op i et lille lukket lokalsamfund, hvor alle kender alle. Det er på en gang både skræmmende og gribende.

Anders de la Motte skriver i et let og godt, flydende sprog, der hverken er for meget eller for lidt. Det er lige tilpas – både sprogmæssigt, men også plotmæssigt. Og personligt er jeg vild med de historier, hvor sproget er så ligetil og simpelt, fordi for mig så er det blot med til at understrege handlingen yderligere. Særligt når der er tale om psykologiske thrillers som her.

Sensommerjagt er en stemningsfuld og spændende psykologisk krimi/thriller, der til fulde fortjener de 5 stjerner, som jeg giver den med på vejen. Har du ikke haft fornøjelsen af bogen endnu, kan jeg kun anbefale dig at komme i gang – og du er så heldig, at Sensommerjagt er første bog i forfatterens planlagte serie, Skånekvartetten, så du har faktisk endnu flere bøger til gode 😉

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *