Den tredje bog i Simon Snow serien Any Way the Wind Blows ligger på et hvidt tæppe, en hånd rækker ud efter bogen

Any Way The Wind Blows af Rainbow Rowell

Forfatter: Rainbow Rowell
Forlag: Macmillan USA
År: 2021
Sprog: Engelsk
Sider: 572
Genre: Fantasy, YA

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

Simon, Baz, Penelope og Agatha er tilbage i England efter deres hektiske eventyr i USA, og mødes af rygter om en række af nye Chosen Ones, der påstår de kan udføre mirakler. Simon er usikker på sin fremtid og om den overhovedet indeholder the World of Mages eller om han bør lægge alt det magiske fra sig og starte sit liv på ny. Baz forsøger at holde både Simon og sin familie oven vande i deres kriser, mens Penelope er opsat på at kurere Shepard for hans forbandelse. 

 

Jeg var meget spændt på at læse afslutningen på Simon Snow serien efter at have slugt en masse fanfiction i ventetiden. Og Any Way the Wind Blows føles også selv som fanfiction – på den gode måde selvfølgelig! 

Simon kommer hjem uden magi, uden titlen som den udvalgte, uden nogen skurk at bekæmpe og skal til at genopfinde sin identitet. Derfor vælger han at forlade den magiske verden og prøve at leve som den Normal, han regner med, han i virkeligheden altid har været. Det skaber en masse drama mellem ham og Baz og også knuder i venskabet med Penny. Både identitetskrisen og forholdets udvikling føles realistisk og har en god balance mellem angsty drama, humor og sødme. 

Vi føler både Simon, Baz, Penny, Shepard og Agathas synsvinkel bogen igennem, men det var aldrig irriterende at skifte vinkel, da alle storylines er velskrevne og spændende. Dog synes jeg, det var lidt synd, at de forskellige karakterer var mere adskilt end i de andre bøger. Simon og Baz har deres forhold og mysteriet med de nye ‘udvalgte’, Penny og Shepard har opgaven med at afvikle forbandelsen, og Agatha har sin helt egen sidehistorie. Det giver god mening, også tematisk, men det ville alligevel have været skønt at se dem lidt mere sammen.

Jeg følte, at Any Way the Wind Blows overordnet var mindre forudsigelig end de to forrige, men slutningen manglede alligevel et par forklaringer og var lidt hurtig overstået. Når det så er sagt, så var det stadig en meget tilfredsstillende slutning for alle karaktererne. Og nogle af de plothuller, vi manglede svar på, bliver da også besvaret tilfredsstillende til slut.

Som altid så skriver Rainbow Rowell let, ungdommeligt og flydende, så siderne vender sig af sig selv. Hun formår både at knuge læseren om hjertet og få latteren til at boble over. Og selvom karaktererne er adskilt meget af tiden, så fletter plot og temaer dem trods alt fint sammen til sidst.

Så hvis du endnu ikke har givet dig i kast med den sidste bog, jamen, så kan du roligt gøre det! Og hvis du mangler mere SnowBaz efterfølgende, så kan jeg anbefale mange gode fanfictions til den søde tand 😉

– Mette