Fatale forbindelser af Thomas Helle

Fatale Forbindelser af Thomas Helle

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra forfatteren

Forfatter: Thomas Helle
Forlag: Brændpunkt
År: 2023
Sider: 416
Sprog: Dansk
Genre: Spænding, krimi

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Fatale forbindelser er anden bog i krimiserien om lejesoldaten Michael Frost. På vej hjem fra et job i Columbia modtager Frost en kryptisk besked fra en tidligere soldaterkammerat, som får alarmklokkerne til at ringe. Det sidste spor fra kammeraten fører Frost til den nordjyske vestkyst, men han ved intet om, hvad kammeraten har foretaget sig, eller hvor han er blevet af. Samtidig sker der en række brutale drab, der tilsyneladende ikke har nogen forbindelse til hinanden, men som alligevel trækker tråde til soldaterkammeraten. Sammen med Hana, en gammel bekendt, er det op til Frost at finde ud af, hvad der er sket, og hvordan det hele hænger sammen. Mens truslerne følger dem lige i hælene.

Så fik jeg endelig fundet alle bøgerne frem fra flyttekasserne og sat dem i bogreolen. Og det betød også, at jeg langt om længe fik taget hul på Thomas Helles Fatale forbindelser. For den havde selvfølgelig gemt sig allernederst i en af kasserne 😆 

Ligesom sin forgænger, Blodige brikker, er her tale om et let og flydende sprog, og handlingen er ligeledes spændende, medrivende og nervepirrende. Om end denne er lidt mere hæsblæsende og actionpræget med flere kampscener og skududvekslinger. Også her er der lidt foreshadowing, som faktisk fungerer rigtig fint. Det øger lige spændingen en tand, og i den forstand virker det ret godt efter hensigten. 

Det er et spændende plot, og man bliver ret hurtigt interesseret i at vide, hvordan det hele hænger sammen, hvad det egentlig er, soldaterkammeraten har undersøgt, og hvorfor han har taget kontakt til både Frost og Hana. Men vi får også et større indblik i Frost som karakter og de mangler, han uden tvivl har, og naturligvis de gode sider, som han har i overflod. Alt sammen noget, der er med til at gøre ham til en velskildret, dyb og menneskelig karakter.

Endvidere virker handlingen, våben, kampene m.m., velresearchet og gennemarbejdet, og derigennem kan man også fornemme forfatterens tid som udsendt soldat, for disse elementer fremtræder virkelig autentiske og troværdige.

Skal jeg komme med en mindre kritik, så kunne bogen godt have brugt en lille smule mere korrektur hist og her, hvor den var lidt mangelfuld. Men bortset fra det, så er der altså krimi, action og velskrevet handling for alle pengene.

For mig at se så holder Fatale forbindelser hele vejen igennem og fortsætter spændingen fra første bog og ikke mest forfatterens stime er velskrevne romaner. 

Var du vild med Blodige brikker, eller trænger du til noget nyt inden for genren, så er Fatale forbindelser læseoplevelsen værd.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *