Bogen The Prince and the Dressmaker ligger blandt grønt og små lilla og hvide blomster

The Prince and the Dressmaker af Jen Wang

Forfatter: Jen Wang
Forlag: First Second
År: 2018
Sprog: Engelsk
Sidetal: 288
Genre: Graphic Novel

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Kongen og dronningen ønsker, at prins Sebastian snart finder sig en brud, men Sebastian kan ikke forestille sig et forhold med nogen. Han har nemlig en hemmelighed. Frances er syerske og drømmer om at blive fashion designer. En dag får hun et tilbud, hun ikke kan afslå og ender med at skabe spektakulære kjoler for prinsen, der om natten tager Paris med storm iført Frances’ flotte kjoler under navnet Lady Crystallia.


The Prince and the Dressmaker
er en sød fortælling i graphic novel form om to unge mennesker, der stræber efter at være dem selv og turde drømme stort. Det er en charmerende og hjertevarm historie, men også simpel og kort fortalt. Der er ikke rigtig plads til meget dybde grundet længden.

Tegnestilen er blød og levende, men uden helt fine detaljer. Det gør ikke så meget i det store hele, det klæder egentlig bogen ret godt. Men jeg kunne godt have ønsket flere detaljer ved kjolerne, som jo er omdrejningspunktet for meget af plottet.

Sebastian og Frances er skønne sammen. De støtter op om hinanden, selv når de ikke altid er enige. Slutningen er både virkelig sjov og sød – og vil helt sikkert få et smil frem!

Jeg synes, queer elementet i The Prince and the Dressmaker fungerede godt. Det blev ikke overforklaret, men kun brugt i relation til Sebastians egne følelser og det liv, han ønsker at leve. I den virkelige verden var der med sikkerhed sket større konsekvenser for en prins i den tidsperiode, og det er også det, som det meste af kritikken, jeg har set i andre anmeldelser, går på. Men lykkelige slutninger er jo nu engang en af glæderne ved at læse fiktive historier. 

 

Så mangler du en hurtig dosis sødme, der kan få dig til at smile, så er The Prince and the Dressmaker et rigtig godt bud.

– Marin