De døde husker af Teddy Vork anmeldelse

De døde husker af Teddy Vork

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Calibat

Forfatter: Teddy Vork
Forlag: Calibat
År: 2021
Sider: 118
Sprog: Dansk
Genre: Gys, Børn & Unge

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

De døde husker handler om Elias og hans klasse, der skal planlægge årets halloweenfest på skolen for at samle ind til en udflugt. Alle i klassen kommer med ideer til temaer, der skal skræmme resten af skolens elever. Men det bliver historien om pedellen og nonnen, der vinder. Og da de undersøger kælderen og gør den klar til festen, opdager de, at noget venter på dem i mørket.

Teddy Vork har her endnu en gang præsteret en velskrevet og nærværende historie, hvor der er skruet op for uhyggen og det dystre. Men på en stille og mere stilfærdig måde, der blot understøtter stemningen endnu mere og gør det langt mere uhyggeligt. Hos Vork ligger uhyggen i det små og det, der forbliver usagt, hvilket i mine øjne har en bedre virkning, fordi gyset derved sniger sig ind på en.

Vork er virkelig god til netop at fremkalde uhyggen. Og det gør sig gældende, uanset om han skriver til børn eller voksne. Han kan et eller andet helt særligt, når det kommer til at skabe stemninger og opbygge gyset.

Det er en interessant fortælling med realistiske karakterer. De døde husker handler ikke kun om uhygge, men også om at være ung. Om følelser og venskaber. Og det fortælles på en virkelig fin måde.

 

De døde husker er et spændende gys, hvor der undervejs er en snigende tvivl. Ikke kun om, hvad der er virkelighed og fantasi, men også tvivl på sig selv. Og selvom historien er til børn og unge fra 12 år, så kan voksne bestemt også godt læse den. Jeg var i hvert fald fint underholdt.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *