Blindt raseri af Cara Hunter anmeldelse

Blindt raseri af Cara Hunter

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Gads Forlag

Forfatter: Cara Hunter
Forlag: Gads Forlag
År: 2022
Sider: 458
Sprog: Dansk
Original sprog: Engelsk
Genre: Thriller, krimi, spænding

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

Blindt raseri bliver en pige fundet i udkanten af Oxford. Ingen ved, hvad der er sket, og pigen vil intet fortælle. Alligevel kan politiet ikke helt slippe den, og Adam Fawley føler, at han har hørt om en lignende sag før. Endnu en pige forsvinder, og der er ikke længere nogen vej udenom. Fawley må søge tilbage i tiden, og efterforskningen sættes i gang. Spørgsmålet er, om de kan nå at finde pigen, inden det er for sent.

Jer, der har læst med et stykke tid nu, er vist godt klar over, at Cara Hunter er blevet en af mine favoritter, og også denne gang leverer hun – de 5 stjerner er altså fuldt fortjent.

Jeg er ret så imponeret over Hunters skrivestil, som bare flyder og river læseren med. Og det er altså også tilfældet her i Blindt raseri, hvor siderne nærmest slugte sig selv. Jeg tror endda umiddelbart også, at det er en af de bøger, jeg nåede at læse på kortest tid i 2021. Og hvad er mere perfekt end at afslutte året med en virkelig god læseoplevelse? Det specielle ved Hunters skrivestil er, at den er så let og ligetil, at man simpelthen blot bliver revet med og slet ikke lægger mærke til, hvordan siderne forsvinder. Hendes måde at skrive på gør også, at det er nemt at leve sig ind i historien, hvor karaktererne bliver spillevende for en.

Og så kombinerer hun både fortællere, synsvinkler og ikke mindst stil. Det er ikke kun Adam Fawley, som får lov at fortælle (som jeg-fortæller), men vi følger også de andre i hans team, ligesom vi også får et indblik i de involverede. Derudover er det ikke kun efterforskningen, der følges, men der er også artikler, opslag og kommentarer på sociale medier, som alt sammen er med til at binde den fineste sløjfe på historien.

Blindt raseri får vi et større indblik i Fawley og hans team og deres indbyrdes forhold og ikke mindst udviklingen heri. Og jeg synes, det fungerer rigtig godt med kombinationen af deres personlige liv og efterforskningen, som gør det hele langt mere afrundet og autentisk på en måde.

Her er i den grad tale om en spændende krimi med plottwist efter plottwist, der nærmest efterlader læseren helt rundt på gulvet. Et øjeblik tror man et, for at tro noget andet det næste, for til sidst at blive trukket i en hel tredje retning. Det er virkelig godt skrevet – og jeg havde ærligt ikke set den slutningen komme. Uden at spoile noget vil jeg blot sige, at det er ret så skræmmende, hvad mennesket er i stand til, og hvor lidt der nogle gange skal til for at få et andet menneske til at se sort og lade sig føre af, ja, blindt raseri. Det mest skræmmende er jo nok, at det på ingen måde forekommer urealistisk, at der sker netop det, der sker. Og det siger jo i den grad noget om vores virkelighed.

 

De 5 stjerner til Blindt raseri er altså kun på sin plads. Romanen er både spændende og velskrevet og giver den helt rigtige oplevelse. Er du i forvejen vild med krimier og har endnu ikke givet Cara Hunter et skud, bør du virkelig gøre dig selv den tjeneste. Jeg håber, at du vil finde hendes bøger lige så gode, som jeg gør.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *