Hævnens paradis af Rachel Hawkins

Hævnens paradis af Rachel Hawkins

Reklame: Anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget Falco

Forfatter: Rachel Hawkins
Forlag: Falco
År: 2022
Original sprog: Engelsk
Sprog: Dansk
Sidetal: 327
Genre: Thriller, spænding

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

Hævnens paradis møder vi Lux og Nico, der bor på Hawaii. De forsøger at spare op til at kunne få repareret deres båd og komme afsted på den opdagelsesrejse, som de længe har drømt om. En dag bliver parret hyret af to unge kvinder til at sejle dem til en øde ø, og Lux og Nico er ikke sene til at tage imod opgaven.

Den øde ø virker som et idyllisk paradis, hvor de støder på et andet par, der ligesom de to kvinder ønskede at udforske øen i fred. De knytter alle bånd, mens de nyder sommersolen, naturen og hinanden. Men idyllen holder ikke længe, og snart lurer slangen i paradis.

Jeg kan godt allerede nu afsløre, at Hævnens paradis lander blandt nogle af de bedste bøger, jeg har læst i år. Og her kommer hvorfor.

Både fortællestil, karakterer og handling i Hævnens paradis fanger én i et trådnet, der ikke sådan er lige til at slippe fri af igen. Og hey! Helt ærligt, så har man egentlig heller ikke lyst. For wauw for en bog og wauw for en spænding, der blot stiger og stiger, til man sidder helt ude på kanten af sofaen og holder vejret, indtil det hele forløses. Jeg var i hvert fald fanget fra start til slut og havde svært ved at lægge bogen fra mig igen, da jeg først var begyndt. Og jeg blev helt ærligt blæst bagover af bogen, og over hvor lidt det egentlig krævede at få mig med ombord på rejsen til paradis.

For Hævnens paradis er skrevet i et yderst let og tilgængeligt sprog uden dikkedarer eller for mange krummelurer. Det er så simpelt som overhovedet muligt. Den er virkelig velskrevet. Karaktererne har masser af personlighed og dybde, om end de måske kan virke lidt stereotype på visse fronter. Og så er der virkelig tale om et plot, der et eller andet sted siger spar to. Et godt udtænkt og veludført plot, hvor der springes frem og tilbage i tiden og ikke kun fortælles fra vores hovedpersons, Lux, synspunkt. I de forskellige flashbacks følger vi nemlig nogle af de andre på øen for at blive klogere på dem og årsagerne til deres reaktioner. Det er virkelig godt tænkt, veludført og ganske genialt, fordi handlingen sættes lidt mere på spidsen og spændingen blot intensiveres heraf.

Hævnens paradis er i den grad en pageturner. En thriller, hvor spændingen stiger og stiger, til den når sit højeste og forløses i en skræmmende afslutning, man ikke havde set komme. Den er fuld af hemmeligheder, drama, intriger og en masse plottwists.

Hævnens paradis er levende fortalt, og så kan den bare noget, som mange bøger ikke kan. Den fanger, den opsluger, den river læseren med, skaber indlevelse og bedst af alt, så underholder den. Jeg kan på det varmeste anbefale at få den læst hurtigst muligt – men jeg advarer på forhånd. Sæt rigeligt med tid af til læsningen, for inden du har set dig om, er du så opslugt, at du glemmer tiden.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *