Efter lukketid af Alex Finlay

Efter lukketid af Alex Finlay

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Forlaget Falco

Forfatter: Alex Finlay
Forlag: Forlaget Falco
År: 2023
Sider: 361
Sprog: Dansk
Original sprog: Engelsk
Genre: Krimi, spænding

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐ og 1/2

Efter lukketid starter med et overfald tilbage i 1999 på nytårsaften, hvor alle medarbejdere i den lokale Blockbluster, undtagen en, bliver overfaldet og slået ihjel. Derefter springer handlingen 15 år frem i tiden, hvor endnu et overfald efterlader én overlevende, som kun vil tale med Ella – hende, der overlevede for 15 år siden. Sammen med advokaten Chris og FBI-agenten Keller forsøger hun at finde hoved og hale i de to sager. For noget tyder på, at der er tale om den samme gerningsmand – men det kan det da umuligt være, kan det?

Krimien er bygget sådan op, at vi skiftevis følger Keller, Chris og Ella, der på hver deres måde alle forsøger at finde frem til sandheden om, hvad der skete for 15 år siden, og hvordan det hænger sammen med overfaldet i isbutikken, hvor kun én overlevede. Ella plages af begivenhederne, hvor hun som den eneste overlevede, og arbejder nu som terapeut, mens hun dulmer sine traumer med piller, løgne og dårlige dates. Chris derimod søger stadig efter sin storebror, som forsvandt for 15 år siden, efter han blev beskyldt for at stå bag overfaldet nytårsaften. Storebroren snakkede ofte om Nirvana og det nye liv, de skulle have, når de endelig slap væk fra deres mishandlende alkoholiske far. Samtidig med, at overfaldet i isbutikken er overalt i nyhederne, dukker en rejsevlogger ved navn Nirvana op i USA, og Chris håber og tror, at det er hans forsvundne bror. Selvom det kan betyde, at han stod bag mordene for 15 år siden og de nye, der er blevet begået.

Dermed er stemningen lagt for Efter lukketid, der er noget af en spændende og velskrevet krimi med masser af overraskelser og plottwists. Der sker virkelig meget, som handlingen foldes ud, og de kommer tættere på sandheden. Og jeg må indrømme, at jeg slet ikke havde gættet, hvor plottet var på vej hen, eller hvem den reelle gerningsmand var. Det var overraskende og virkelig gennemtænkt. For undervejs er der strøet en række hints ud, som Ella, Keller og Chris forsøger at samle, ligesom læseren også gør det. Og det fungerer altså bare.

Måden, historien er skruet sammen på, hvor vi skiftevis følger Ella, Chris og Keller, fungerer også rigtig godt, og giver en langt større indlevelse og spænding i historien. Simpelthen fordi de hver især får bidder af, hvordan det hele hænger sammen, som så til sidst stykkes sammen til den egentlige gerningsmand og motiv. Og det er virkelig godt fortalt.

Derudover synes jeg, at de tre karakterer, som vi følger, er rigtig godt skildret, hvor det ikke er svært at sætte sig i specielt Ella og Chris’ sko, da det klart er dem, som er mest påvirket af det. Og her er deres tanker og følelser troværdige og fint beskrevet.

For mig at se er der ingen tvivl om, at Alex Finlay er overbevisende i sin skrive- og fortællestil, og at han behersker det at skrue spændende plots og velskrevne krimier sammen. Og jeg kan varmt anbefale at læse Efter lukketid. Her får du spænding og plottwists for alle pengene.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *