Visum af Lizzie O'Hagan

Visum af Lizzie O’Hagan

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Palatium Books

Forfatter: Lizzie O’Hagan
Forlag: Palatium Books
År: 2023
Sider: 351
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Genre: Romantik, New Adult

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Visum handler om Maya og Jack, der indgår et proformaægteskab for at hjælpe hinanden. Maya har arvet sin fars luksuslejlighed, selvom han ikke har været en del af hendes liv, siden hun var to, og da Maya er opdraget til at være selvstændig og uafhængig, har hun svært ved at tage imod noget fra nogen. Jack er fra New Zealand og har virkelig brug for et visum for at kunne blive boende i London, for han vil absolut ikke tilbage til New Zealand. Da Maya pludselig mangler et sted at bo, indgår de to efter en pludselig indskydelse et sexløst og kærlighedsfrit ægteskab for at hjælpe hinanden – Jack får sit visum, og Maya kan flytte ind i sin fars lejlighed. Men alt går ikke helt efter planen – det var jo ikke meningen, at de skulle få følelser for hinanden, så hvorfor synes Maya pludselig, at Jack er ret så skøn?

Visum er, i min optik, faktisk rigtig god. Og jeg tror, at det handler om, at den ikke er helt lige så klassisk som de andre romancebøger, jeg har læst på det sidste. Hvor kærlighedsbøgerne typisk udvikler sig virkelig hurtigt, og de to hovedpersoner nærmest ikke har kendt hinanden særlig længe, før de får vilde følelser for hinanden og bare må være sammen for altid, så forekommer den her mig mere realistisk – hvis vi altså lige ser bort fra, at de “bare sådan lige” gifter sig.

Der er nemlig tale om en slow-burn romance, hvor vores hovedpersoner langsomt lærer hinanden bedre at kende, udvikler et nært venskab og overtid også forelsker sig i hinanden – og det fungerer virkelig godt, synes jeg. Det gør noget andet for den klassiske kærlighedshistorie og gør den på en måde mere ægte og relaterbar. Mere af det, tak!

Jo, jeg havde det måske lidt aaah med hele præmissen om deres proformerægteskab, og hvordan de rent impulsivt bliver gift, men jeg kunne til trods herfor virkelig godt lide historien, og hvordan deres følelser langsomt blomstrer, uden at de selv er klar over det. Historien i sig selv er virkelig fin, forholdet mellem Jack og Maya er troværdigt, og så er de to karakterer virkelig godt skildret med masser af dybde. Det er ikke svært at sætte sig i Mayas dilemma eller forstå hendes kvaler, når hun har vant til at klare sig selv. Eller at føle med Jack, når han for alt i verden ikke har lyst til at vende hjem til sit bagland. Og det bliver på en måde bare det ekstra fint, at to personer med så karakterdefinerende ar på sjælen finder hinanden. 

Så ja, jeg er faktisk ganske begejstret for Visum. Lizzie O’Hagan skriver i et godt og medrivende sprog, er god til karakterskildring og ikke mindst udviklingen heraf. Ja ja, der var selvfølgelig også lidt småting, som jeg ikke helt forstod – hvordan de kunne holde ægteskabet hemmeligt for deres bedste venner blandt andet – men det er småting i forhold til min overordnede oplevelse af bogen.

Visum er en sød historie og en rigtig fin karakterudvikling for både Maya og Jack. Så er du til slow-burn romantik, er den helt sikkert noget for dig – jeg skal i hvert fald læse lidt mere i den stil, kan jeg mærke.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *