Fantasybogen Soulstar og et blomstrende kirsebærtræ i baggrunden

The Kingston Cycle #3: Soulstar af C. L. Polk

Forfatter: C. L. Polk
Forlag: Tor
År: 2021
Sprog: Engelsk
Sideantal: 304
Genre: Fantasy

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Med sandheden ude og heksene befriet er Aeland kommet langt, men for Robin er det tydeligt, at der er lang vej igen, før retfærdigheden er sket fyldest. Hun har altid været involveret i politik, men kun fra sidelinjen af, og nu vil både Grace og hendes kammerater i Solidarity have hendes støtte til at skabe et nyt og bedre Aeland. Oveni de politiske valg hun må træffe, bliver Robin også konfronteret med en skikkelse fra fortiden, som hun i flere årtier har troet død. 

 

Soulstar, der er sidste bog i The Kingston Cycle, formår at udrede de sidste tråde og samtidig skabe helt nyt drama, der nærmest får siderne til at vende sig selv. Der er kærlighedskvaler, der er attentater, der er forfærdelige afsløringer, og der er masser af korruption at slås med. Tempoet er højt, og handlingen sker over relativt kort tid trods mængden af hændelser. Man kan godt til tider tabe pusten lidt. Det var heller ikke altid, jeg helt kunne følge med i hvem der kendte hvem og var på hvis side og hvorfor, men generelt falder det hele på plads til sidst.

Robin er en karakter, vi kender som sidekarakter fra de tidligere bind i serien. Hun er modig, stædig og står 100% fast på sine principper. Hun er en fighter og giver ikke op, omend hun hellere vil stå tilbage og ikke være den, der leder andre. Men måske netop derfor er hun en af de bedste til det.

Zelind er en ny karakter, som bliver introduceret i Soulstar. Khe er non-binær og Robins partner, men har gennemgået et stort traume, som gør hverdagen og kærligheden mellem dem svær. Jeg synes, der var nogle rigtig gode scener mellem Robin og Zelind. Der er både en vis skrøbelighed og stædig styrke i Zelind, som komplimenterer Robin, men også skaber gnister mellem dem. Zelind får også sit eget lille sideplot, som passer ind i historiens større omfang og er med til at hæve khe ud af bare at være en love-interest.

Det var også dejligt med et gensyn af Miles og Grace, denne gang begge som sidekarakterer, men ikke uden indflydelse på plottet.

Soulstar er nok ikke en fantasybog for alle. Den er ret politisk fokuseret, ligesom det forrige bind, Stormsong, med Grace som hovedperson, men for mit vedkommende var balancen mellem snak og action rigtig fin. Jeg føler lidt, at The Kingston Cycle er en anti Game of Thrones serie. De er begge stærkt politiske, men hvor man i Game of Thrones gruer for, hvad der snart går galt, så bliver spændingen i The Kingston Cycle altid udløst til den positive side. Der er masser af drama og rædselsfulde afsløringer, men alt løses og karaktererne stopper ikke, før alle har fået retfærdighed. Det kan både være godt og skidt, alt efter ens smag.

Alt i alt er Soulstar en vellykket afslutning på en solid politisk fantasyserie. Romanen tager tunge emner som slaveri, udnyttelse og traumer op i et spændende og respektfuldt plot og behandler dem med håb og tro på muligheden for en bedre fremtid.

– Marin