Cleopatra af Eloisa James

Cleopatra af Eloisa James

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra HarperCollins Nordic

Forfatter: Eloisa James
Forlag: HarperCollins Nordic
År: 2023
Sider: 299
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Genre: Romantik, historisk romance

Stjerner: ⭐⭐⭐

Cleopatra følger vi britiske Cleopatra Lewis, der ingen intentioner har om at gifte sig og derfor besøger et kostumevarehus for at bestille en garderobe af lidet flatterende kjoler. Her støder hun på den amerikanske Jake Astor Addison, der ønsker at købe butikken og tage hele foretagendet med til Amerika. Inden hun får set sig om, har Cleopatra købt butikken, og det huer på ingen måde Jake, der nu vil gøre alt for at forpurre hendes planer. Så de indgår en aftale om, at hun designer hans farvestrålende garderobe, mens han designer hendes kjoler. Hvad ingen af dem havde regnet med, er dog det venskab, der vokser mellem de to – og de spirende følelser, der er på vej.

Jeg har det lidt blandet med den her bog. På den ene side kunne jeg godt lide samspillet mellem de to hovedpersoner, deres karakterer og ikke mindst det venskab/de følelser, der opstår mellem dem, og på den anden side er oplevelsen sådan lidt mere meh. For egentlig sker der ikke det helt store i Cleopatra.

Lad os starte i den positive ende. For det første er Cleopatra Lewis en dejligt forfriskende karakter, der ikke er, som kvinder er flest i samtiden. Hun er ikke bleg for at sige sin mening, og så er hun forretningsorienteret og faktisk ret god til det. Hun er en interessant karakter, og så synes jeg også, at hun er godt skildret. Det samme gør sig gældende for Jake, som ligeledes fremstår ret interessant med sin baggrund og væremåde, og allerede fra starten får man følelsen af, at de to ville passe ret godt sammen. 

Her er tale om det klassiske fra “hate to love”, da de to starter med at være konkurrenter for så at blive venner og undervejs opdage, at de måske faktisk nok er faldet for hinanden. Udviklingen af deres forhold er troværdigt, og man kan ikke undgå andet end at heppe lidt på, at de finder sammen til sidst. Dertil kommer, at samspillet mellem dem virkelig fungerer rigtig godt.

På romantikskalaen scorer Cleopatra forholdsvist højt. 

Men kigger vi på selve plottet, synes jeg, at det er lidt tyndt. For der sker reelt ikke så meget, og det bliver en smule ensformigt. Grundlæggende set er det bare det ene outfit og den ene sammenkomst efter den anden, hvor vi hører, hvor anderledes Jakes nye tøj er, og hvor godt det klæder Cleopatra at droppe sørgeklæderne og iklæde sig noget mere farverigt og klædeligt. Så i stedet for en egentlig handling, kommer det til primært at handle om forholdet mellem de to hovedpersoner dag ud og dag ind, og det kan godt blive lidt kedeligt og langsommeligt.

Der er heller ikke meget at sige om skrivestilen. Der er ikke noget særligt over den. Den er meget ligetil og gør som sådan ikke noget ekstra for historien eller lignende. 

Til trods er det dog stadig en sød kærlighedshistorie om to mennesker, der måske i sidste ende ikke kun falder for hinanden, men også hjælper hinanden. Så hvis du mangler en let kærlighedsroman til sommerferien, kan det måske være, at Cleopatra er noget for dig.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *