Bogelskere af Emily Henry

Bogelskere af Emily Henry

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Gads Forlag

Forfatter: Emily Henry
Forlag: Gads Forlag
År: 2023
Sider: 427
Sprog: Dansk
Original sprog: Engelsk
Genre: Romantik, komedie, rom com

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

Bogelskere følger vi den litterære agent Nora, hvis liv drejer sig om bøger og lillesøsteren, Libby. Nora elsker storbyen, og det er noget modvilligt, at hun indvilliger i at tage på ferie med sin søster til den lille, idylliske by Sunshine Falls.

Her er det meningen, at de skal tilbringe noget kvalitetstid sammen samtidig med, at Libby håber på, at Nora kan komme lidt ud af sin boble og leve livet. Og derfor har hun medbragt en liste med de ting, de skal opleve undervejs. Men i stedet for romantiske dates med den lokale skovhugger støder Nora på sin ærkerival fra New York, den gnavne redaktør Charlie. De bliver ved med at støde ind i hinanden, og måske der faktisk begynder at spire et eller andet mellem de to, der er mere end had.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg var ret vild med Bogelskere allerede fra første side af. For det første handler bogen i høj grad om litteratur og kærligheden til bøger, som jeg også selv elsker og derfor nemt kan sætte mig ind i og spejle mig i. Dernæst er den sjov. Der er mange gode dialoger med smarte bemærkninger samt pinlige situationer, der begge bidrager til humoren i bogen. Og for det tredje er historien og karaktererne i sig selv interessante og spændende. Jeg forstår godt, at bogen er kåret som årets kærlighedsroman i 2022 på Goodreads, og det er uden tvivl velfortjent.

Bogelskere er en vaskeægte bog for netop bogelskere. Ikke kun fordi bøger og litteratur generelt fylder meget, men også fordi den giver læseren lige præcis det, man har brug for. Det er svært ikke at elske bogen, der med sit medrivende plot, pirrende drama, spirende følelser og sprudlende sprog tager læseren med på tur, hvor man hurtigt lever sig ind i historien.

Noget af det særlige i bogen er, at den klassiske kærlighedshistorie i en lille by vendes fuldstændig på hovedet. Og endnu bedre er det, at vores hovedperson, Nora, ved, hvordan det hele normalt hænger sammen. Vi kender vist alle de der måske lidt cringe Hallmark-julefilm, hvor storbypigen vender hjem til landsbyen, hun er opvokset i, hvor hun mirakuløst støder på byens hottie, som hun måske endda har kendt tidligere, og som hun selvfølgelig forelsker sig i.

Nora ved alt dette, for hun kender det fra de mange manuskripter og bøger, hun læser. Derfor er det lidt sjovt, at hun kommer til lille, idylliske Sunshine Falls, hvor hun netop støder på de her arketypiske personer og flotte handymen, som er klar til at invitere hende ud. Og selvom Bogelskere jo så faktisk indeholder mange af de ting, som den klassiske kærlighedshistorie og typiske “landsby-fling” gør, så vendes det alligevel på hovedet. For det er ikke tømreren med et hjerte af guld, der ender med at vinde hendes hjerte, men måske snarere den gnavne, rivaliserende storbysnob fra New York, som tilfældigvis også er i byen.

Det hele prydes med en dialog, som er både underholdende og vittig, hvor kemien mellem Nora og Charlie bare spiller og virker helt ægte. Der er ingen tvivl om, at Emily Henry behersker sin genre og ved, hvad der virker, når det kommer til rom coms.

Og Bogelskere er da også en sprudlende, letlæst og romantisk komedie med mere mellem linjerne. Et perfekt binge read til bogelskere og alle andre, der nyder en god historie. Det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg har læst noget af Emily Henry.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *