Villaen af Rachel Hawkins

Villaen af Rachel Hawkins

Reklame: Anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget Falco

Forfatter: Rachel Hawkins
Forlag: Falco
År: 2023
Original sprog: Engelsk
Sprog: Dansk
Sidetal: 297
Genre: Thriller, spænding

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐ og 1/2

Villaen følger vi veninderne Emily og Chess, der som børn var uadskillelige. Som voksne er deres venskab mere eller mindre gledet fra hinanden, så da Chess foreslår en tur til Italien, er Emily ikke sen til at sige ja i håbet om at genopbygge deres bånd og ikke mindst få sin deprimerende tilværelse lidt på afstand.

Chess har lejet en storslået ferievilla, men huset har en blodig fortid, og da Emily begynder at grave i historien, dukker nye informationer om mordet, der blev begået i huset, op. Men det er ikke det eneste. For i takt med at hemmelighederne kommer frem i lyset, afsløres nye forræderier også.

Der er bestemt lagt op til en spændende bog med den beskrivelse! Og det er også, hvad Hawkins leverer. Ligesom i Hævnens paradis fanges man i historiens plot, spændingerne mellem karaktererne og afsløringerne, og man bliver ikke sluppet fri igen, før man har læst bogen til ende.

Her er tale om en Frankenstein-inspireret roman med fokus på den sommer, Mary Shelley, Percy Bysshe Shelley og Lord Byron holdt en gyserkonkurrence, hvor historien om Frankenstein blev født. I bogen kommer dette til udtryk i form af to sideløbende historier. Vi følger nemlig også en række unge, kunstneriske mennesker tilbage i 1974, der besøgte samme ferievilla. Et skæbnesvangert besøg, hvor en af dem døde, hvor en anden blev inspireret til et album, og en tredje skrev den gyserroman, der blev hendes gennembrud.

Historien springer mellem sommeren i 1974 og nutiden, hvor Emily langsomt genfinder sin skrivelyst og evnen til at skrive, samtidig med at hun opdager, at Chess måske ikke er den veninde, hun troede.

Villaen er skrevet i et let og tilgængeligt sprog og rummer et velspundet plot, hvor spændingen er stødt stigende hele vejen igennem. Og så fungerer det virkelig godt med skiftet mellem fortid og nutid og ikke mindst den dystre og mystiske setting, som vores karakterer befinder sig i. Det er alt sammen blot med til at forstærke spændingen.

Hvor jeg virkelig var blæst bagover af Hævnens paradis, havde jeg ikke helt samme følelse her, selvom jeg synes, at bogen er virkelig god. For mig var der noget helt særligt over den anden bog, som manglede her. Og det kan måske skyldes, at Villaen nogle steder er lidt langsom. For et stykke henad vejen var jeg i hvert fald mere interesseret i fortidens historie end dramaet mellem Chess og Emily, der på en måde virkede ligegyldigt. Som en stor “Jeg er bedre end dig”-konkurrence. Men det er kun indtil, at nutidens handling også for alvor tager fart, og man begynder at fornemme, at der er et eller andet galt her også. Og så kan man ellers ikke undgå andet end at blive virkelig nysgerrig på, hvad der kommer til at ske – fortid som nutid.

I Villaen er intet, som det ser ud, og slutningen ville man heller aldrig have gættet. Så på den måde er det virkelig godt skruet sammen, og bogen rummer også en masse hemmeligheder, intriger, dramaer og plottwists, der alt sammen bidrager til et uforudsigeligt og interessant plot.

Her er altså tale om en yderst underholdende, fængende og spændende bog, der er hurtigt læst. Var du vild med Hawkins’ første bog, er Villaen en fin efterfølger.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *