Flammen & Bølgen bind 3: De sidste drager af Sidsel Sander Mittet

Flammen & Bølgen bind 3: De sidste drager af Sidsel Sander Mittet

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Forlaget Facet

Forfatter: Sidsel Sander Mittet
Forlag: Forlaget Facet
År: 2023
Sprog: Dansk
Sidetal: 499
Genre: Dystopi, fantasy

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐ og 1/2

De sidste drager fortsætter i kølvandet på handlingerne i andet bind af Flammen & Bølgen. Efter at have reddet Sunniva har både Ignis og Mashal fået adgang til kaosnettet, men det virker til at komme meget lettere til Mashal end Ignis. Tilbage i flygtningelejren på Hvide Pynt må de kæmpe med fordomme og forventninger og i sidste ende også forræderi, for meget lidt er, hvad det ser ud til at være. Og inden længe er Ignis og Mashal endnu en gang midt i en kamp på liv og død mod Innovanterne i håbet om at redde dem alle sammen. For måske Bølgen atter engang vil oversvømme Øhavet – spørgsmålet er blot, om det er godt eller skidt.

Ærligt, så synes jeg, at det her er en rigtig fin afslutning på hele historien om kaosnettet, flammen og bølgen, og ikke mindst hvordan det hele faktisk hænger sammen. Selvom bogen så tyk og måske en smule intimiderende ud, så føltes den på ingen måde for lang eller svær at komme igennem. Den har alt det, der skal være og er både spændende, fængende og underholdende.

Det er dertil dejligt at se, hvordan karaktererne fortsat udvikler sig. Særligt Mashal har gennemgået en kæmpe forvandling siden første bog og er nu en karakter, man ikke kan andet end heppe på. Både Ignis og Mashal træder levende frem, og man vil så gerne, at det går dem godt. 

Historien har et godt flow, og tankebeskederne mellem karaktererne fungerer nemt og mindre forvirrende end i Den sorte drage, hvor jeg havde lidt svært ved at holde styr på, hvem der sagde hvad. At det flyder meget lettere her i bind tre løftede virkelig læseoplevelsen for mig. 

Det afsluttende bind i en serie skal naturligvis besvare en masse spørgsmål og leve op til de forrige bind, og det må man sige, at De sidste drager gør. Der er både hæsblæsende og actionpræget, og det skyldes jo nok, at det her er sidste og afgørende slag i den kamp, der startede i første bind. Selvom starten af bogen er lidt mere langsom, og historien lige skal i gang, så tager den ellers også bare fat med nervepirrende sejlads, uvejr og en masse skyderier, hvor man nervøst venter på, om hovedpersonerne klarer den eller ej.

For mig hersker der fortsat ingen tvivl om, at Sidsel Sander Mittet kan sit kram, når det kommer til at kreere fantasyverdener med medrivende fortællinger, interessante verdener og karakterer. Og det dystopiske aspekt mestrer hun i særdeleshed også.

Så hvis du mangler at læse sidste bind i Flammen & Bølgen, har du virkelig noget at glæde dig til. Og har du endnu ikke læst den, så gør dig selv den tjeneste at give den et skud. Den kan kun anbefales.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *