Flammen & Bølgen bind 2: Den sorte drage af Sidsel Sander Mittet

Flammen & Bølgen bind 2: Den sorte drage af Sidsel Sander Mittet

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Forlaget Facet

Forfatter: Sidsel Sander Mittet
Forlag: Forlaget Facet
År: 2022
Sprog: Dansk
Sidetal: 466
Genre: Dystopi, fantasy

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐ og 1/2

Den sorte drage fortsætter, hvor første bind i Flammen & Bølgen-serien sluttede. Khalil (nu Mashal) og Ignis er ankommet til Broen, der fungerer som base for gruppen Bølgen – dog er intet, som de forventede. Broens befolkning har store forventninger til Ignis, der både skal forsøge at balancere forventninger, den nyopdagede forbindelse til kaosnettet og søskendeskænderier. Samtidig med dette forsøger Mashal at forlige sig med sin nuværende stilling, mens han fortsat bliver klogere på, hvordan han og Ignis er forbundet, og hvordan de kan bruge kaosnettet sammen. Inden længe dukker nye udfordringer op, og snart er de to trukket ind i en kamp på liv og død, der er både politisk, fysisk og mental.

Der er ingen tvivl om, at der var lagt i kakkelovnen til noget af en dystopisk fantasyroman, hvor der helt sikkert ville være fart over feltet og ske en masse. En handling, som alle karakterer måske ikke overlever. Og Den sorte drage skuffede bestemt ikke – det tog mig desværre bare lige lidt længere tid at komme igennem den. Hvilket bestemt ikke skyldes historien, nok snarere at jeg står midt i en flytning, og der derfor er en masse at få styr på 😅

Der hersker ingen tvivl om, at Sidsel Sander Mittet er i sit helt rette element, når hun kreerer fantasyverdener, karakterer og historier. Dette er Flammen & Bølgen-serien blot endnu et bevis på. Der sker for mig noget ganske magisk i hendes bøger, som jeg hidtil har haft glæde af at læse. Fantasifulde verdener og miljøer, interessante og levende karakterer og ikke mindst spændende fortællinger, der tager læseren med på en medrivende rejse. Det er god litteratur, hvis du spørger mig.

Kigger vi på karaktererne i Den sorte drage, er de så levende og “ægte”, at det er umuligt ikke at indleve sig i deres udfordringer og føle med dem. Som læser kommer man ganske fint under huden på dem og forstår deres motiver og tanker langt bedre. Det gælder, hvad end vi følger Ignis eller Mashal og deres interaktioner med de øvrige karakterer i bogen. De to er så forskellige som dag og nat, og det er skildret så fint i historien. Selvom jeg lige skulle bruge lidt tid til at finde ind under huden på dem begge igen 😅 På trods heraf er det dejligt befriende på en eller anden måde, at Mashal og Ignis’ stemmer grundlæggende forbliver de samme, trods de udfordringer og situationer de udsættes for.

Selve handlingen i Den sorte drage er hæsblæsende, til tider hektisk og meget action-præget. Der sker utrolig meget i løbet af de 466 sider. Men det kan jeg nu egentlig ret godt lide. Det gør tempoet lidt hurtigere, og det føles lidt, som hvis man selv var med på missionerne, og man stod midt i det hele. Det er spændende og ganske medrivende.

Historien fortælles skiftevis fra Mashal og Ignis’ synsvinkel, hvilket giver muligheder for både at udforske langt mere i Mittets univers i serien. Dog må jeg indrømme, at bogen til tider kunne være lidt forvirrende, og at det virkelig var med at holde tungen lige i munden. For ja, som nævnt sker der en masse, men det handler i lige så høj grad også om fortællingen fra begges synsvinkel. Særligt Ignis’ del bliver forvirrende, fordi hun er i tvivl om så mange ting, hvilket tydeligt vises i hendes tankestrømme. Og så er der selvfølgelig også de til tider kryptiske tankebeskeder, som man ikke kun skal vænne sig til, men også lige skal opfange, hvem de kommer fra. 

Alt i alt synes jeg, at Mittet med Flammen & Bølgen bind 2: Den sorte drage har begået en ret god fantasyroman, som så sandelig er værd at læse. Den levede bestemt op til de forventninger, som første bog i serien efterlod (dén anmeldelse kan læses her). Og jeg glæder mig vildt meget til at følge Ignis’ og Mashals videre rejse.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *