Alt hvad jeg husker af Michala Elk

Alt hvad jeg husker af Michala Elk

Reklame: Anmeldereksemplar tilsendt fra Gads Forlag

Forfatter: Michala Elk
Forlag: Gads Forlag
År: 2023
Sprog: Dansk
Sidetal: 270
Genre: Skønlitteratur, realisme, Ungdomslitteratur

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐ 

Alt hvad jeg husker følger vi Freja, der har mistet sin bedste veninde. Ikke nok med at veninden er sprunget ud foran et tog, så var Freja også til stede, da det skete. Mens politiet efterforsker døsfaldet, vender Freja langsomt tilbage til hverdagen og spørgsmålene om, hvorfor veninden sprang. Spørgsmål, der tvinger Freja til at huske noget, hun helst vil glemme. Men jo mere hun husker, des mere bliver hun i tvivl om, hvor godt hun kendte veninden. Og jo dybere politiet graver, jo mere er der, der ikke hænger sammen. Så hvad skete der egentlig der på skinnerne?

Okay, den her er altså god! På sådan en stilfærdig og ubesværet måde. Og jeg tog mig selv i virkelig at blive grebet og nysgerrig på, hvordan det hele hang sammen. Dertil kunne jeg godt lide, at læseren bliver trukket lidt i en retning, for så at blive trukket i en anden. For jo længere ind i bogen, vi kommer, jo mere bliver det klart for læseren, at Freja måske ikke er helt så troværdig en fortæller, som man troede (hvilket ikke er helt så underligt, når hun trods alt var vidne til venindens død). Og jeg må indrømme, at jeg på et tidspunkt frygtede det værste 😱

Alt hvad jeg husker er letlæselig og skrevet i et ligetil og flydende sprog, der er skåret helt ind til benet. Og det gør sig også gældende for selve handlingen, hvor der kun er det med, der giver mening for historien, og som fører handlingen fremad.

Det er særdeles velskrevet, ligesom skrivestilen er passende for målgruppen, der let vil kunne sætte sig ind i, hvordan Freja har det. Hun har en god dybde og er yderst troværdigt skildret. Jeg havde i hvert fald ikke svært ved at forstå hendes tanker og handlemåde, der forekom mig meget realistisk.

Selve historien i Alt hvad jeg husker er virkelig godt fundet på og ikke mindst rigtig spændende. Dertil fungerer det virkelig godt med de her bidder fra afhøringen af de forskellige karakterer, fordi de giver mere dybde til historien, men også fordi de lidt sætter Frejas oplevelse og ikke mindst hendes fortælling lidt på prøve. For det stemmer nemlig ikke overens flere gange, hvilket blot underbygger hendes utroværdighed.

Helt grundlæggende var jeg virkelig imponeret over Alt hvad jeg husker, som virkelig kom under huden på mig. Det er en skarp, autentisk og trist historie, og jeg kan på det varmeste anbefale den.

– Camilla

Ps. Husk at holde øje med vores Instagram her de næste par dage – vi har nemlig noget i ærmet 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *