Bogen Bondekongens rejse sammen med en efeu plante et par fjer og smykke agern

Til Aretz’ ende 2: Bondekongens rejse af Christina E. Ebbesen

Forfatter: Christina E. Ebbesen

Forlag: Ulven og Uglen

År: 2021

Sprog: Dansk

Sidetal: 485

Genre: FantasyStjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

Gavin har stadig en chance for at vinde turneringen, ægte prinsesse Isolde og få ejerskab over lenet. Men det kræver, at han vinder den sidste del af konkurrencen. Erek og de andre deltagere er dog klar på at bruge alle kneb for at undgå, at Gavin ender som vinderen. Samtidig beskylder de Robin for at være spion og holder ikke tilbage fra at vise deres utilfredshed med elveren. Robin er splittet mellem at blive ved Gavins side og tage chancen for at rejse videre for at lede Damian væk fra de uskyldige mennesker i området. Inden han brænder flere landsbyer ned.

 

Jeg har glædet mig så meget til næste bind i Til Aretz’ ende og Bondekongens rejse lever helt op til mine forventninger! Der er drama, spænding, plottwists og en god portion humor og angst. Man kan godt mærke, at Bondekongens rejse engang har været en del af første bog, men alligevel synes jeg den står fint som sin egen også.

Der er en tydelig første del med turneringens sidste opgave og afslutning og en tydelig anden del umiddelbart efterfølgende. Der er nogle gode twist og turns, og jeg synes faktisk handlingen var mindre forudsigelig end i etteren. Selvom der var enkelte tidspunkter, hvor jeg følte, handlingen blev lidt trukket ud, så kom der altid gang i den igen, når nye problemer opstod. Der er spænding på både det overordnede plan med politiske intriger og alliancer og på et mindre, men lige så vigtigt plan med karakterernes forhold til hinanden.

Verdensopbygningen i Til Aretz’ ende er fantastisk. Det er utroligt gennemarbejdet med mange detaljer og flere kulturer. Det gør at alle de steder, vi kommer hen, føles ægte. Og jeg ser meget frem til at opleve endnu flere steder i de næste bøger.

Der er ingen tvivl om, at Gavin og Robin er stjernerne. De er så gode. Og lige meget om et kapitel er fra den ene eller den andens synsvinkel, så spiller det bare. Det var spændende at se dem lidt på egen hånd også. At se hvordan de hver især tackler det politiske drama, de er blevet indblandet i. Men jeg savnede at se dem sammen i det stykke af bogen. Og det beviser sådan set bare, hvor gode de er sammen. Jeg nød også at lære flere af de andre karakterer bedre at kende. Især Isolde, som virkelig er interessant. Hun står med så meget magt og alligevel så mange problemer og personer hun skal navigere mellem. Også Damian fik vi mere indblik i. Hvordan han tænker og agerer med sit ødelagte manipulerede sind. Og hvordan Robin forholder sig til ham.

Bondekongens rejse er nem og ligetil rent sprogligt. Selvom kapitlerne kan være lange, så er der gode naturlige stoppunkter – og nogle gange læser man bare videre trods længden, og det er jo også fedt! Enkelte scener er måske nok lidt tung på dialog, men det er imponerende nok altid nemt at høre, hvem der siger hvad.

I Bongekongens rejse er der desuden tre passager, som er markeret i toppen af siderne med ‘Advarsel: voldsomt indhold’. Det har jeg aldrig set før, men jeg synes, det er en rigtig god ide. De passager er ret voldsomme, med god grund. Heldigvis kan man sagtens skippe dem og stadig forstå, hvad der foregår.

 

Så har du læst første bog kan du altså roligt gå i gang med den næste! (Dog med frygt for at skulle lide under ventetiden til tredje bind) Og har du ikke læst den første endnu, så smut over til min anmeldelse af den her! 😀

– Mette