Manga eller Graphic Novel udgaven af Fangirl af Rainbow Rowell sammen med de tre andre bøger i samme univers, står i et vindueskarm på en sommerdag

Fangirl af Rainbow Rowell (Graphic Novel / Manga version)

Forfatter: Rainbow Rowell
Forlag: VIZ
År: 2020
Sprog: Engelsk
Sidetal: 208
Genre: YA, Graphic Novel/Manga, Romance

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

Den socialt akavede Cath skal begynde på college. Og for første gang være rigtig adskilt fra sin tvillingesøster Wren, der nægter at dele værelse med hende, og sin mentalt skrøbelige far, som hun altid bekymrer sig om. Cath ender op med en lidt tvær værelseskammerat og hendes altid storsmilende kæreste, som langsomt bløder hende op. At være udadvendt og social er noget nært umuligt for Cath. Hun bruger det meste af sin tid på at skrive Simon Snow fanfiction på værelset. Hun er faktisk ret kendt i fanfictionverdenen, men ikke alle synes, at fanfiction er ligeså meget værd som original fiktion.

 

Fangirl er oprindeligt en roman, som jeg også har anmeldt her

Historien er virkelig godt skrevet, fuld af både drama og humor. Og Cath er meget nem at relatere til, hvis du også er til fanfiction. Har du ikke læst den, så læs hellere den anmeldelse først i stedet.

Jeg var spændt på, hvordan historien i Fangirl ville klare sig i graphic novel / manga form, og indtil videre ser det lovende ud. Første volume dækker kun en fjerdedel af den originale roman, så der er stadig en del at læse. Men vi har mødt karaktererne og etableret deres forhold til hinanden. Tegnestilen er sød og med en god balance i detaljegraden.

Det eneste, der trækker ned i den her udgave af Fangirl er, at der naturligvis forsvinder nogle beskrivelser, når man går fra skrift til billedformat. Man får mindre indblik i Caths tanker og dermed bliver karaktererne ikke helt så dybe som i romanen. Men da de fleste nok har læst bogen først, er det ikke et stort problem. I romanen er der også uddrag af Caths fanfictions og uddrag fra de originale Snow bøger. Det får vi ikke helt så meget af i den her udgave, hvilket gør hele universet lidt mere fjernt end det føltes i romanudgaven. Og når en del af plottet omhandler skreven fiktion, er der bare noget, som mangler, når formatet ændres. 

Når det er sagt, så er det mest et problem, hvis du starter med den her graphic novel / manga før Fangirl bogen. Ellers er den her udgave bare et skønt ekstramateriale, som gør historien og karaktererne levende for læseren på en anden måde. Det giver en rigtig fin mulighed for at genlæse historien uden egentlig at bruge samme tid og energi på at genlæse den.

 

Så er du stor fan af Fangirl, vil du sikkert glæde dig over den her tilføjelse. Men hvis du ikke har læst den endnu, så begynd med bogen.

– Mette