Sandhedens time af Cara Hunter

Sandhedens time af Cara Hunter

Reklame: anmeldereksemplar tilsendt fra Gads Forlag

Forfatter: Cara Hunter
Forlag: Gads Forlag
År: 2023
Sider: 432
Sprog: Dansk
Original sprog: Engelsk
Genre: Thriller, krimi, spænding

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐

Sandhedens time er femte bog i serien om Adam Fawley og hans polititeam i Oxford. Denne gang kaldes de ud til en sag om seksuelt overgreb på et universitet. Hvad de troede, sagen handlede om, viser sig at være noget helt andet, da det er en mandlig studerende, der anklager en kvindelig professor. Ret hurtigt bliver det en “han sagde”, “hun sagde”, og mens de prøver at opklare sagen og finde hoved og hale i deres udsagn, er der nogen, der holder øje med dem. Nogen, der har en plan om at sætte Fawley ud af spil for altid, og snart er de i kapløb med tiden for at afsløre sandheden.

Nøj, for en omgang Cara Hunter denne gang har skabt! Der er virkelig en masse på spil og meget drama i den her krimi, hvor det i den grad handler om at finde frem til sandheden i to modstridende udsagn fra de involverede parter. Det ene øjeblik tror man på den ene og har en ide om, hvordan det hænger sammen, i næste øjeblik vendes det hele på hovedet, og det er ret fedt den måde, vi som læser hele tiden drejes i den efter den anden retning, før vi finder ud af, hvordan det i virkeligheden hænger sammen til sidst. Og det hele underbygges blot af Hunters eminente skrivestil og evne til at bygge et sammenhængende plot op.

Det interessante i Sandhedens time er, at der pludselig kører to sideløbende sager, hvor det ret hurtigt går op for læseren, at noget er lidt ved siden af i sag to. Og det bliver ret hurtigt ikke kun et kapløb med tiden om at opklare sagen om det seksuelle overgreb, men også om at opklare et mord, inden det får fatale konsekvenser for en af dem, vi følger og holder af. Det er lige dele spændende og hæsblæsende, og som altid vender siderne nærmest sig selv, når man læser noget af Hunter. Det er i hvert fald min oplevelse!

Første gang jeg læste en af Hunters krimier, var jeg lidt i tvivl om, hvorvidt hendes kombination af forskellige fortællere, skift mellem tredje- og førsteperson samt hendes brug af dagbogsskriblerier, artikler, kommentarer på SoMe osv., var noget for mig. Om det reelt set ikke bare ødelagde lidt af historien og gjorde det mere forvirrende. Jeg må indrømme, at det er noget helt andet nu. Det adskiller hende fra mange andre forfattere og sætter et særpræg på hendes romaner. Men det binder også historierne endnu mere sammen og giver lige det sidste for at skabe en rund og mere fyldestgørende fortælling. Jeg er i hvert fald virkelig stor fan af det.

Hunter har hele vejen igennem imponeret mig med krimierne om Adam Fawley, og det fortsætter hun med her i Sandhedens time. Det er virkelig god litteratur, som man lader sig rive med af, fordi man bare vil vide, hvordan det hele hænger sammen. Her er ikke kun tale om opklaring af sager, men også en serie, hvor man kommer under huden på flere karakterer og opbygger en relation til dem, hvorved hendes bøger bliver både plot- og karakterdrevne. Og det er for mig en rigtig god kombination.

Sandhedens time er en velskrevet og spændende krimi med  lige dele interessante forbrydelser og karakterer og en masse på spil. Den fortjener fuldt ud de 5 stjerner, som den får med på vejen fra mig af. Tilbage er blot at sige, at jeg glæder umanerlig meget til at læse med videre og se, hvilke konsekvenser denne bog har for næste bind.

– Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *